Guide: Hvordan fjerner man flisepest?

Guide: Hvornår skal man rense fliser?
Guide: Hvornår skal man rense fliser?
Oplever du også, at have nogle irriterende hvide pletter på dine fliser? og vil du gerne have dem fjernet, så dit fliseareal fremstår pænt og rent til sommer? Så har vi lavet en lille guide til hvordan du kan få bugt med flisepest.

Rens flisepesten væk med en højtryksrenser 

En effektiv måde til at få fjernet de hvide pletter fra fliserne, er ved at bruge en højtryksrenser. Dog skal du være opmærksom på, at du helst skal have en patio cleaner, som du kan tilkoble din højtryksrenser. Det er med til at minimere risikoen for, at fliserne ikke bliver udsat for et for højt tryk, som kan resultere i at de ødelægges. Når du har alt udstyret i orden, er det bare med at kaste sig ud i, at få renset fliserne skånsomt. 

Du vil opleve at både algevækst og flisepest vil blive fjernet fra fliserne ved hjælp af denne metode. Der kan være steder, som er stærkt angrebet og hvor det derfor vil være nødvendigt, at du køre din patio cleaner over flere gange, da flisepesten godt kan sidde ekstra godt fast på de områder. 

Fjern flisepest med brun sæbe 

Et gammelt husmortrick er, at du kan bruge en skrubbe og brun sæbe for at komme flisepesten til livs. De fleste har både en skrubbe og brun sæbe liggende i huset og hvis ikke så kan det fremskaffes en del billigere end en højtryksrenser. Det er faktisk meget simpelt, da du blot skal blande brun sæbe op med vand også er det ellers bare om at komme i gang med at rense fliserne, med en god omgang håndkræft.

Efter et stykke tid vil du kunne se, at alger og flisepest vil blive fjernet fra fliserne. Du skal dog være opmærksom på, at det kommer til at tage meget længere tid og at du selvfølgelig skal bruge en del flere kræfter, end hvis du havde brugt en højtryksrenser. Der kan også være nogle steder hvor algerne sidder bedre fast end andre og der er derfor ingen garanti for, at du får bugt med det hele ved hjælp af denne metode. 

Fjern flisepest med fliserens 

Der er kommet mange forskellige produkter på markedet, som gør det en hel del nemmere at fjerne flisepesten fra flisearealet. Borup har f.eks. lavet en fliserens, som går ind og løsner op i algevæksten, hvorefter du kan skrubbe dem væk med vand. Det gør det en smule nemmere at få fjernet de hvide pletter på fliserne, end hvis du bruger brun sæbe.

Du skal være opmærksom på, at du skal følge brugsanvisningen, da det ligesom med mange andre rengøringsmidler, ikke er sundt at være i fysisk kontakt med. Du skal derfor bruge handsker og helst også en have et par beskyttelsesbriller på. 

Hvordan får du det bedste resultat?

Du får klart det bedste resultat og får fjernet mest flisepest, hvis du vælger at bruge din højtryksrenser. Du kommer mere i bund med algevæksterne og får samtidig langt nemmere ved at komme igennem hele dit fliseareal.

Du kan også vælge at få et professionelt firma til at komme ud og rense dine fliser og der kan du ofte få en garanti imod flisepesten. Rensfliser.dk har lavet en komplet guide til hvordan du selv renser dine fliser trin for trin og til hvordan du vælger det bedste firma til udførslen af en fliserens. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Læs mere

Guide: Sådan indretter du et behagelig soveværelse, der sikrer optimal søvn

Det vigtigste rum i dit hjem er soveværelset. Det er her, du sover og får lov til at genoplade din krop, så du er klar til den efterfølgende dag. Søvnen er helt essentiel for dit helbred og generelle velvære, og derfor er det væsentligt, at du lægger energi i at indrette dit soveværelse, så du er sikret en optimal søvn, der gør, at du er veludhvilet.
Læs mere