Indretning: Optimér dit hjem og få mere ud af de sparsomme kvadratmeter

Hvis du er i tvivl om, hvordan du indretter din bolig, så du får mere ud af den sparsomme plads, så får du i denne artikel en række gode råd. Det gælder, uanset om du bor i en studiebolig, en lille lejlighed eller blot ønsker dig mere plads at boltre dig på.

De fleste, der bor i en lejlighed eller bolig med sparsom plads, er klar over, hvor mange udfordringer der er forbundet med at indrette. Det er dog muligt at få mere ud af boligens sparsomme kvadratmeter, hvis du tænker dig om, når du indretter.

I denne artikel får du en række gode råd, som du med fordel kan lade dig inspirere af, når du skal udnytte pladsen i din bolig optimalt. Det gør sig gældende, uanset om du bor i en lille lejlighed og har brug for mere plads, eller om du bor i en studiebolig.

Vælg møbler, der ikke fylder

Det er praktisk at vælge møbler, som kan gemmes væk, når de ikke er i brug. Det kan eksempelvis være et lille spisebord med klap, som kan slås ud, når der kommer gæster, eller der blot er behov for mere plads omkring spisebordet.

Samtidig kan du få en lang række andre møbler, hvor du har mulighed for at få dem til at fylde mindre, når de ikke er i brug. En klapstol er et klassisk eksempel på et møbel, der nemt gemmes af vejen, når det ikke er i brug.

Vælg møbler med opbevaring

Møbler med opbevaring er praktiske, når du skal udnytte pladsen i din bolig optimalt. Det kan eksempelvis være et sofabord med en hylde under, hvor du kan gemme alle de ting, der ikke er i brug hele tiden, men stadig er praktiske at have indenfor rækkevidde, af vejen.

Sengen er et andet eksempel på et møbel, der optager meget plads, men som kan være praktisk, hvis der er indbygget opbevaring i det. Du kan enten stille kasser under sengen, eller du kan vælge en seng, hvor der er decideret opbevaring under som en integreret del af møblet.

Vælg møbler, der har flere funktioner

Nogle møbler har flere funktioner, og det kan være praktisk, når du skal indrette på få kvadratmeter. Sovesofaen er et udemærket eksempel på, hvordan du kan udnytte pladsen i stuen mest optimalt. Når du skal bruge den som sofa i løbet af dags- og aftentimerne, er den slået sammen, mens den er foldet ud som seng, når du skal bruge den til at sove.

Samtidg er en sovesofa praktisk, da den ofte har opbevaring under hynderne, så du kan gemme dyner og puder af vejen, når de ikke er i brug. Det gør, at sovesofaen fungerer udemærket til at placere i hjemmet.

Udnyt væggen til opbevaring

Ofte udnytter vi ikke de muligheder, væggen giver for opbevaring, når vi bor på få kvadratmeter. Det er dog dumt, da der er masser af uudnyttet potentiale i at anvende væggen til at opbevare de ting, der ikke er i brug.

Du kan både hænge hylder og skabe på væggen, så du kommer til at få mere plads på gulvet. Det kan hurtigt virke rodet, hvis der er for mange hylder og skabe, så overvej at bruge én væg til opbevaring, så de andre kan bruges til at hænge flotte billeder og vægdekorationer på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like