Lædermøbler eller stofmøbler: Hvad skal du vælge? 

Når man står og skal vælge nye møbler, står man ofte overfor det store spørgsmål: Skal det være læder eller stof? Begge dele kan nemlig noget helt særligt, når det kommer til boligindretning. Vi fortæller dig lidt om de store forskelle på lædermøbler og stofmøbler i denne artikel – både når det handler om stiludtryk og rengøring.

Stilen: Læder vs. stof

Er du typen, som godt kan lide tekstur, så skal du helt sikkert vælge stofmøbler. Stofmøbler er med til at give dit hjem et varmere udtryk. Bor du i en kold lejlighed – eller et koldt hus – kan stofmøbler og gulvtæpper endda være med til at varme dit hjem! Samtidig giver stofmøbler en hyggelig atmosfære, som hurtigt giver et blødt udtryk for dem, som træder ind i dit hjem. Hvis du søger dette, er specielt valeur en populær tekstil for tiden! 

Er du derimod til tidsløs skandinavisk design, skal du måske forsøge dig med lædermøbler. Lædermøbler er altid på mode – og mange af de danske designklassikere er designet i læder, såsom den smukke skalstol designet af Hans J. Wegner. Lædermøbler giver hurtigt et klassisk men samtidigt et meget moderne look til dit hjem. Man kan også sagtens blande stofmøbler med lædermøbler i ens hjem, hvis man er på udkig efter en anderledes stil! 

Rengøring: Læder vs. stof

Selvom man måske føler, at man er langt mere til stofmøbler end til lædermøbler, fylder den praktiske del også en hel masse i forhold til beslutningstagningen. Læder er nemlig langt nemmere at gøre ren end stof! 

Læder kan gøres ren med en fugtig klud i ny og næ, og så har man unægteligt fanget de værste af bakterierne. Nogle gange – for at komme rigtig i bund med rengøringen – kan man blande en vaskebalje med brun sæbe og vand. Brun sæbe er nemlig ikke blot rengørende på læder – brun sæbe er også med til at pleje læder. Mange børnefamilier foretrækker at gøre brug af lædermøbler, udelukkende fordi læder er nemt at gøre rent og vedligeholde. 

Hvordan gør man så stofmøbler rene, tænker du måske! Man kan gøre forskellige ting i denne forbindelse. Det skal siges, at stofsofaer hurtigt opsamler snavs, fordi stoffet generelt set blot er nemmere for støv og snavs at holde fast i. Derfor er det vigtigt, at tørre støv af møblerne med en tør støvklud eller en let fugtig klud. Det kan også være nødvendigt at støvsuge stofmøblerne og eventuelt bruge tekstilrens. Stofmøbler skal unægteligt gøres ren oftere end lædermøblerne! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Læs mere

Guide: Sådan vælger du det rigtige malerfirma

Når du skal have malet, kan du enten vælge at gøre det selv eller at hyre en professionel maler. Der er mange gode grunde til at hyre en professionel, hvis du vil sikre, at resultatet bliver så godt som muligt og rent faktisk kommer til at indfri dine forventninger. Men hvordan vælger man egentlig det helt rigtige malerfirma? Det får du en række gode råd til her
Læs mere
Læs mere

6 gode råd til at vælge den rigtige plæneklipper

Uanset om du er en erfaren haveentusiast eller lige er begyndt at udforske havepleje, så er valget af den passende plæneklipper afgørende for at opretholde en sund og smuk græsplæne. I løbet af dette indlæg vil vi udforske nøglefaktorerne, der bør overvejes, når du står over for dette valg. Så lad os begynde med at udforske verden af plæneklippere og finde ud af, hvordan du træffer den bedste beslutning for netop din have.
Læs mere