Lædermøbler eller stofmøbler: Hvad skal du vælge? 

Når man står og skal vælge nye møbler, står man ofte overfor det store spørgsmål: Skal det være læder eller stof? Begge dele kan nemlig noget helt særligt, når det kommer til boligindretning. Vi fortæller dig lidt om de store forskelle på lædermøbler og stofmøbler i denne artikel – både når det handler om stiludtryk og rengøring.

Stilen: Læder vs. stof

Er du typen, som godt kan lide tekstur, så skal du helt sikkert vælge stofmøbler. Stofmøbler er med til at give dit hjem et varmere udtryk. Bor du i en kold lejlighed – eller et koldt hus – kan stofmøbler og gulvtæpper endda være med til at varme dit hjem! Samtidig giver stofmøbler en hyggelig atmosfære, som hurtigt giver et blødt udtryk for dem, som træder ind i dit hjem. Hvis du søger dette, er specielt valeur en populær tekstil for tiden! 

Er du derimod til tidsløs skandinavisk design, skal du måske forsøge dig med lædermøbler. Lædermøbler er altid på mode – og mange af de danske designklassikere er designet i læder, såsom den smukke skalstol designet af Hans J. Wegner. Lædermøbler giver hurtigt et klassisk men samtidigt et meget moderne look til dit hjem. Man kan også sagtens blande stofmøbler med lædermøbler i ens hjem, hvis man er på udkig efter en anderledes stil! 

Rengøring: Læder vs. stof

Selvom man måske føler, at man er langt mere til stofmøbler end til lædermøbler, fylder den praktiske del også en hel masse i forhold til beslutningstagningen. Læder er nemlig langt nemmere at gøre ren end stof! 

Læder kan gøres ren med en fugtig klud i ny og næ, og så har man unægteligt fanget de værste af bakterierne. Nogle gange – for at komme rigtig i bund med rengøringen – kan man blande en vaskebalje med brun sæbe og vand. Brun sæbe er nemlig ikke blot rengørende på læder – brun sæbe er også med til at pleje læder. Mange børnefamilier foretrækker at gøre brug af lædermøbler, udelukkende fordi læder er nemt at gøre rent og vedligeholde. 

Hvordan gør man så stofmøbler rene, tænker du måske! Man kan gøre forskellige ting i denne forbindelse. Det skal siges, at stofsofaer hurtigt opsamler snavs, fordi stoffet generelt set blot er nemmere for støv og snavs at holde fast i. Derfor er det vigtigt, at tørre støv af møblerne med en tør støvklud eller en let fugtig klud. Det kan også være nødvendigt at støvsuge stofmøblerne og eventuelt bruge tekstilrens. Stofmøbler skal unægteligt gøres ren oftere end lædermøblerne! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like
Læs mere

3 måder at holde din hund i haven

Et problem som de fleste hundeejere kan nikke genkendende til, er at hunden løber ud af haven og tager på eventyr selv. Det kan dog hurtigt blive problematisk, da det er ikke alle der bryder sig om at en hund løber frit rundt i kvarteret. Du kan derfor her læse om 3 måder hvorpå du kan holde din hund i haven, så den ikke strejfer alene rundt i nabolaget på egen hånd.
Læs mere