3 måder at holde din hund i haven

Et problem som de fleste hundeejere kan nikke genkendende til, er at hunden løber ud af haven og tager på eventyr selv. Det kan dog hurtigt blive problematisk, da det er ikke alle der bryder sig om at en hund løber frit rundt i kvarteret. Du kan derfor her læse om 3 måder hvorpå du kan holde din hund i haven, så den ikke strejfer alene rundt i nabolaget på egen hånd.

#1: Sørg for at hegne haven ordentligt ind

En af de vigtigste ting du kan gøre for at undgå at din hund løber ud af haven, er at få hegnet haven ordentligt ind. Der findes flere måder hvorpå du kan holde din hund i haven, men det anbefales altså at få hegnet haven godt ind, således at hunden stadig kan færdes frit i haven, og gå på opdagelse der.

Eftersom de fleste hunde er meget nysgerrige og eventyrlystne, er det vigtigt at du sørger for at din hund ikke kan komme ud, da den uden tvivl vil løbe på eventyr, så snart den får chancen. Du kan læse meget mere om hunde hos Canem.

#2: Tænk over højden af dit hegn

Når du skal til at etablere et hegn i din have, er det også meget vigtigt at du tænker over højden af dit hegn. Der findes mange forskellige slags hunderacer, og man bliver måske overrasket over hvor højt nogle hunde kan springe. 

Højden på dit hegn er derfor en meget vigtig faktor for, at din hund ikke kan komme ud af haven, ligegyldigt hvor meget den gerne vil. Det er ikke nogen hemmelighed at hvis en hund virkelig gerne vil ud – så skal den nok komme det, så husk for guds skyld højden på hegnet.

#3: Sørg for at din hund ikke kan grave sig under hegnet

En anden ting som er altafgørende for at din hund ikke slipper ud af haven, er dybden på hegnet. De fleste hundeejere ved hvor dybt en hund kan grave i haven, og den kan altså grave lige så dybt ned når det kommer til at komme under et hegn. 

Så husk at sørge for at hegnet stikker dybt nok ned til at hunden ikke kan grave sig ind under det, og derved slippe afsted på eventyr. Typisk vil det være nok at grave hegnet ca. 30 centimeter ned i jorden. Du kan også vælge at lægge fliser op til hegnet, således at hunden ikke har mulighed for at grave langs hegnet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like