Tips til at formindske sit klimaaftryk som familie

T-shirt with recycle logo drying on clothesline
Danskerne har et stort klimaaftryk. Levede alle mennesker i verden som den gennemsnitlige dansker, skulle der mindst tre jordkloder til at forsyne os.

Ønsker du og din familie at belaste klimaet mindre, er der flere tiltag, I kan implementere i jeres hverdag. I kan blandt andet overveje at gøre noget af nedenstående, der alle er tiltag, der kan mindske familiens klimaaftryk.

Tag cyklen eller offentlig transport

Biler udleder store mængder CO2, hvorfor man bør lade bilen stå, hvis man har muligheden for det. I stedet bør man benytte offentlig transport eller cykle i det omfang, hvor det er muligt. 

Har du planer om at købe en ny bil, er det også værd at overveje at købe en elbil. Det er nemlig bedre for miljøet at køre el, fremfor en bil med en diesel- eller benzinmotor.

Spis mindre kød

Ikke alle er klar over det, men kød er faktisk en af de mest ressourcekrævende fødevarer at producere.

Som følge af, at der er en stigende efterspørgsel på kød i hele verden, er der enorme skovområder, der bliver ryddet flere steder i verden, da der både skal skabes plads til kvægbrug, men også til dyrkning af soja til husdyrfoder.

I Danmark udleder landbruget faktisk lige så store mængder drivhusgasser som hele den samlede transportsektor. Ikke nok med det, så spiser hver indbygger cirka 146 kilo kød pr. år, hvilket gør danskerne til det mest kødspisende folkefærd i verden.

En sådan kødbaseret diæt påvirker faktisk klimaet i lige så høj grad, som det at køre moderat i en personbil i et helt år. Derfor er det bestemt et sted, hvor det som familie er muligt at mindske jeres klimaaftryk.

Køb FSC-certificeret træ og trælegetøj

Når du køber træ, der er FSC-certificeret, så er du sikker på, at der er tale om træ, der stammer fra bæredygtig skovdrift.

Det er også noget, du skal have med i dine overvejelser, hvis du skal købe nyt trælegetøj. Det kan du f.eks. gøre hos Mammashop, hvor de har et stort udvalg af det. Overvejer du dette, så kan du læse mere om forhandleren her, og du kan i samme ombæring tjekke deres kundeanmeldelser via Trustpilot ud.

Uanset hvilken type produkt der er tale om, så bør du undgå at købe eksotisk træ fra gamle skove. Det betyder mere konkret, at det anbefales, at du undgår at købe træ af sorterne Iroko, Mahogni, Abachi og Teak. 

Desværre er det langt fra alle, der husker dette, når de køber produkter i træ. F.eks. er teak en meget populær træsort, men det er dog ikke et miljøvenligt valg. Hav denne nye viden in mente, næste gang du skal købe legetøj eller andet i træ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Læs mere

Sådan organiserer du dit hjemmekontor – 3 gode råd

Hvordan skaber du det mest produktive og behagelige arbejdsmiljø på dit hjemmekontor? Det starter bl.a. med de rigtige kontorartikler, og den måde du organiserer og indretter dit arbejdsværelse på. I denne artikel vil du blive guidet igennem nogle af de vigtigste aspekter ved et produktivt hjemmekontor. Artiklen starter med at se på, hvordan de rigtige kontorartikler kan gøre en verden til forskel og bevæger sig senere over i organisering, opbevaring og ergonomi.
Læs mere
Læs mere

6 gode råd til at vælge den rigtige plæneklipper

Uanset om du er en erfaren haveentusiast eller lige er begyndt at udforske havepleje, så er valget af den passende plæneklipper afgørende for at opretholde en sund og smuk græsplæne. I løbet af dette indlæg vil vi udforske nøglefaktorerne, der bør overvejes, når du står over for dette valg. Så lad os begynde med at udforske verden af plæneklippere og finde ud af, hvordan du træffer den bedste beslutning for netop din have.
Læs mere