Spar penge på varmeregningen: 5 effektive tips til en lavere varmeregning

Spar penge på varmeregningen med disse 5 tips
Spar penge på varmeregningen med disse 5 tips
I Danmark har vi mange kolde måneder, og det kan mærkes på varmeregningen. I denne artikel får du en lang række gode råd til, hvordan din bolig bliver mere energieffektiv, så du sparer penge på varmeregningen.

I Danmark har vi mange kolde måneder, og det kan mærkes på varmeregningen. I denne artikel får du en lang række gode råd til, hvordan din bolig bliver mere energieffektiv, så du sparer penge på varmeregningen.

5 tips til at spare på varmeregningen

Hvis du vil undgå en høj varmeregning måned efter måned, får du herunder en række simple tips til, hvordan du gør det i praksis. Det er slet ikke så vanskeligt, som du måske tror, selvom nogle af rådene kræver mere omstændige ændringer i boligen. Få flere tips til at spare på elektriciteten i hjemmet her.

Til gengæld vil der være tale om investeringer, der gør, at du tjener det hjem igen på sigt. Det kræver blot, at du er villig til at lægge pengene, det koster, ud til at starte med. Andre af rådene kan du implementere med det samme, uanset om du bor til leje eller ejer din bolig.

#1: Sænk temperaturen i rummene

Det nemmeste, du kan gøre, hvis du vil spare penge på varmeregningen, er at skrue ned for varmen. Det siger måske sig selv, men hvis du skruer ned for varmen og i stedet klæder dig fornuftigt, vil du ikke alene spare penge på varmen – du vil også få et bedre indeklima.

Som tommelfingerregel kan du spare omkring 5 % på din varmeregning, hver gang du skruer den en grad ned. Holder du temperaturen på mellem 20-21 °C, er der altså mange penge at spare hver måned, uanset om du bor til leje eller ejer din egen bolig.

#2: Få efterisoleret loftet

De fleste ved, at varmen stiger til vejrs. Derfor er det vigtigt, at dit loft er ordentligt isoleret, så det rent faktisk er i stand til at holde på varmen. Hvis ikke det er tilfældet, vil meget af den varme, dine radiatorer, varmepumpe eller fyr genererer, slippe ud gennem loftet, hvilket resulterer i en dyrere varmeregning.

Pris på isolering varierer, og det kan derfor være en god idé at sørge for, at du indhenter tilbud fra flere forskellige virksomheder. Det vil give dig et sammenligningsgrundlag, så du er sikker på, at du får den bedste og laveste pris.

#3: Skift din varmekilde ud

Der er forskel på, om du opvarmer boligen med fjernvarme, et oliefyr, en varmepumpe eller noget helt fjerde. En af de billigste metoder at opvarme boligen på er et pillefyr. Faktisk vil du kunne spare op mod 80 %, hvis du skifter din nuværende varmekilde ud med et pillefyr. Bestil træpiller her.

#4: Indstil alle termostater på samme temperatur

Hvis du ønsker en lavere varmeregning, kan det være fristende at tro, at du sparer penge, når du kun opvarmer de rum, du opholder dig mest i. Det er dog ikke tilfældet, da én radiator på fuld knald faktisk er dyrere end tre radiatorer, der kører på samme niveau.

Du bør derfor sikre dig, at alle rummene i boligen bliver opvarmet, samt at radiatorerne står på det samme, hvis du vil spare penge på varmeregningen. Samtidig undgår du, at den varme luft slipper ind i de rum, der er kolde.

#5: Sluk radiatorerne, når du lufter ud

Selvom du kun lufter ud i fem minutter ad gangen, er det vigtigt, at du slukker for temperaturen på radiatoren. Det gør sig særligt gældende, hvis du har en radiator af ældre dato, da de godt kan regulere temperaturen og slukke for varmen, mens du lufter ud.

Hvis du har en radiator af ældre dato, som der er i de fleste hjem, er det vigtigt, at du slukker for dem, mens du lufter ud. Alternativt vil de blot skrue op for varmen, fordi der bliver koldere i rummet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like