Disse lamper hører til i ethvert hjem

Belysning er naturligvis en vigtig del af ethvert hjem. Alligevel er der dog stor forskel på, hvordan man vælger at gribe det an.

Der findes nemlig mange forskellige typer lamper, og ikke alle findes i et hvilket som helst hjem. F.eks. er det ikke alle, der har lyst til (eller brug for) at have væglamper i deres bolig.

Derudover er det en tendens, at flere og flere går i retning af spots, hvilket mindsker behovet for at have lamper i hjemmet. Det er dog de færreste, der helt har droppet at have en række lamper i boligen – og det kommer næppe til at ske.

De færreste dropper spisebordslampen

Til trods for, at det reelt set ville være muligt at klare sig med spots over spisebordet, er det de færreste, der dropper denne. Der er dog stor forskel på, hvilke lamper der bliver brugt til dette formål.

Blandt andet er rispapir lamper blevet et hit på det seneste, men ikke alle er vilde med den type lamper. Danskerne har dog en tendens til at holde sig til dansk design, hvilket både gælder klassikere fra PH, men også moderne lamper fra Muuto og &tradition.

Før i tiden var der mange, der havde standerlamper stående i spisestuen eller køkken-alrummet, som kunne skabe yderligere belysning. Det er dog en sjældenhed i dag, da folk netop bruger spots til sådanne formål, for at mindske mængden af lamper. Der findes dog fortsat masser af trendy standerlamper på markedet. 

De hyggelige lamper i stuen er vigtige

Det er vigtigt at huske, at belysning ikke altid kun handler om at skabe et godt lys. Derfor skal du ikke kun have lamper med det formål, at de kan lyse dit hjem op, så du kan se noget. Lamper og anden belysning bruges nemlig også til at opnå en bestemt stemning.

Netop derfor er der heller ikke mange, der har lyst til at droppe lamper i stuen, selvom de fleste stuer egentlig nemt kan lyses op med spots. Når man sidder i stuen med en kop varm te og småkager på sofabordet, er det betydeligt hyggeligere med afdæmpet belysning.

Ganske vist findes der dæmpbare spots, men det er alligevel ikke helt det samme. Derfor er lamper i stuen naturligvis også noget, der hører sig til i ethvert hjem.

Det er dog op til dig selv, hvorvidt du vil have en eller flere lamper i din stue. For at give dig selv de bedste forudsætninger for at skabe en rolig og hyggelig belysning, rådes du dog til at have flere lamper. Dermed kan du dæmpe lyset på alle lamper, så stuen er oplyst, men uden at det bliver mørkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like