Hjemmekontor: 5 tips til at indrette et arbejdsrum med plads til fordybelse

Sponsoreret: Arbejder du hjemme en gang imellem – eller måske hver dag – er det rart at have en arbejdsstation, hvor man kan sidde og fordybe sig uden at blive forstyrret. Hvis du skal indrette et hjemmekontor i din bolig, gælder det om at skabe nogle gode og inspirerende rammer.

Flere og flere vælger at arbejde hjemme i stedet for at møde op på en arbejdsplads. Moderne teknologi har gjort, at vi har mulighed for at leve af at arbejde freelance fra computeren – måske bygger du billige hjemmesider, arbejder som tekstforfatter, er designer eller et lignenede erhverv, der ikke kræver, at du møder op på en arbejdsplads, når du skal arbejde.

Udfordringen er ofte, at dit kontor ikke bliver adskilt fra hjemmet – og så kan det være svært at finde roen til at arbejde. Her får du 5 tips til, hvordan du indretter et hjemmekontor, der inspirerer til fordybelse.


#1: Placér skrivebordet ved vinduet

Du skal for alt i verden undgå, at der er mørkt, når du arbejder. Vi bliver klare i hovedet og inspireret, når vi udsættes for naturligt dagslys. Af den grund er det en god idé at placere dit skrivebord, hvor du skal arbejde, ved et vindue – på den måde får du rigeligt med naturligt dagslys, og det gør dig mere produktiv.


#2: Vælg en god kontorstol

Når du arbejder foran computeren, kommer du ikke udenom, at du kommer til at sidde ned i mange af døgnets timer, og derfor er vigtigt, at du sidder godt. Både for din krops skyld, men også for dit eget velbefindende. Du bliver mere produktiv, hvis du sidder mageligt.

Vælg en god ergonomisk kontorstol, som du har nemt ved at bevæge dig i. Det er vigtigt, at vi skifter position en gang imellem, når vi sidder så meget ned. Samtidig bør du vælge en stol, der støtter lænden, og hvor du har mulighed for at læne din arm, når du ikke bruger den.


#3: Vælg naturlige, lyse overflader

Dit hjemmekontor skal være hyggeligt og indbydende, men samtidig skal det sikre, at du kan være produktiv. Derfor kan det være en fordel at vælge lyse træoverflader, når du skal vælge inventar. Det giver rummet et naturligt og hyggeligt look, samtidig med at det er lyst og indbydende.


#4: Gem rod og dokumenter væk

Du skal holde dit hjemmekontor rent og ryddeligt, både så du får ro i sindet, men også hvis du får kunder på besøg. Samtidig har du lettere ved at tænke klart, jo færre forstyrrende elementer, der er i rummet.

Sørg for, at du har mulighed for at gemme unødvendigt rod, dokumenter og lignende væk, så du kan fokusere på det, du skal; arbejde.


#5: Giv dit hjemmekontor et personligt præg

Dit hjemmekontor er dit – og det skal det afspejle. Hæng nogle billeder på væggen, som er personlige og som inspirerer dig. Giv rummet et personligt præg, så du kan lide at være der. Det skal være rent og lyst, men det må aldrig blive sterilt, for det inspirerer ikke til at arbejde.

Det vigtigste er, at du kan lide at være der i mange timer om dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like