Sådan bygger du dit eget cykelskur til haven

Et cykelskur er essentielt, hvis du vil passe ordentligt på din cykel. Særligt i løbet af vinteren er det vigtigt, at din cykel står i læ for regn, vind, sne og slud. Her får du en række gode råd til, hvordan du bygger dit eget cykelskur i haven.

Der er mange muligheder, når det kommer til at bygge et cykelskur. Det er dog vigtigt, at du først og fremmest overvejer, hvor stort dit budget er, samt hvor meget håndværkertække du har. Hvis du har hænderne skruet ordentligt på, er det ikke nogen uoverkommelig opgave at bygge dit eget cykelskur.

Vurderer du, at det er at tage munden for fuld, hvis du går i gang med at bygge dit eget cykelskur, kan det i stedet være en god idé at overveje at investere i et samlesæt. Der er mange forskellige modeller på markedet, og de kommer med en samlevejledning, så du er sikker på, at du gør det hele korrekt. Typisk tager det ikke mere end en weekend at bygge.

Før du går i gang med at bygge et cykelskur

Et cykelskur er en god idé, hvis du ønsker, at din cykel står i læ og på den måde bliver beskyttet mod vind og vejr. Det er særligt vigtigt om vinteren, uanset om du har køb en billig brugt cykel, har en dyr BMC-cykel eller en cykel fra et andet mærke.

Et cykelskur er heldigvis et simpelt byggeprojekt, og hvis du holder arealet på mindre end 10 kvadratmeter, behøver du ikke at søge kommunen om byggetilladelse. Det er derfor et projekt, som ikke kræver det store, og som du sagtens kan gå i gang med med det samme.

Selvom du ikke er den store gør-det-selv-mand, er der ingen grund til at fortivle. Cykelskuret er et af de lettere gør-det-selv-projekter, du kan give dig i kast med, da det hverken skal isoleres eller have døre og vinduer. Det eneste, du i princippet behøver, er et halvtag, som beskytter mod vejret, men de fleste vælger også at bygge sider på cykelskuret.

Hvilke materialer skal jeg bygge mit cykelskur af?

Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til at bygge cykelskure, og du kan derfor vælge de materialer, som du synes bedst om. Du kan enten vælge træ, metal, tegl eller tagpap til taget, men siderne som udgangspunkt bør blive bygget af bjælker. Det er dog altid en god idé at bygge med træ, da det er klart det nemmeste at bygge med.

Du skal blandt andet bruge følgende materialer:

  • Træ
  • Stolper
  • Beton
  • Stolpefødder
  • Skruer
  • Beslag
  • Træbeskyttelse

Det er vigtigt, at du starter med fundamentet, så du er sikker på, at skuret kommer til at stå stabilt. Her er mange forskellige løsninger, men det kan være en fordel at investere i stolpeføder, som du forholdsvist nemt kan støbe selv. Du kan dog også købe dem, hvis du ikke har mod på selv at give dig i kast med projektet.

Sådan bygger du dit cykelskur i haven

Når du har indkøbt de materialer, du skal bruge til skuret, kan du gå i gang med at bygge det. Du bør starte med at lave en tegning, der viser, hvordan skuret skal ende med at se ud. Det er nemmere at bygge et cykelskur, hvis du har en plan, som du kan følge.

Først skal du markere, hvor cykelskuret skal være, så du kan teste, om der er plads til cyklerne. Efterfølgende kan du gå i gang med at montere stolpefødderne i jorden. Det er vigtigt, at de sidder præcist, så du er sikker på, at skuret kommer til at være i vater.

Når du har sat stolpefødderne i jorden, kan du gå i gang med at montere stolper herpå. Her handler det om at holde tungen lige i munden, så du er sikker på, at det bliver gjort korrekt. Når det er færdigt, monterer du beklædning på siden og monterer tagpap – og så har du dit nye cykelskur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like