Guide: Sådan vælger du den rigtige seng

Når du skal vælge ny seng, er det vigtigt, at du vælger én, som matcher din anatomi. Din ryg og nakke skal have naturlig støtte, hvis du ikke vil opleve problemer senere i livet. Se her, hvordan du vælger den rigtige seng.

Når du skal have ny seng, er det vigtigt, at du vælger den rigtige. Det er her, du bruger mest tid i løbet af et døgn, og det stiller krav til komfort. Hvis du er i tvivl om, hvordan du vælger en seng, der egner sig til netop din kropsbygning, får du en række gode råd til, hvordan du finder den bedste seng for dig, i denne guide.

Hvordan vælger jeg den rigtige seng?

Den største fejl, du kan begå, når du skal investere i en ny seng, er at tage ud i en fysisk butik og prøve en masse forskellige senge. Det lyder måske ikke så skidt at prøve sengene, før du vælger, men fatisk vil det ofte resultere i, at du træffer den forkerte beslutning.

Der er ingen, der kan bedømme en seng på to minutter. Du har måske prøvet at besøge en butik med dét formål at købe en ny seng, hvorefter du prøver et par forskellige og vælger den, du mener, er den bedste kandidat.

Det giver dog ikke et retvisende billede af sengen, da du typisk har overtøj på, når du prøver sengen. Samtidig ligger du typisk på ryggen, hvilket er de færreste, der gør i løbet af en nat. Du får md andre ord et forkert indtryk af sengens komfort, når du tester den på denne måde.

Tjek om sengen passer til din anatomi

Når du prøvetester sengen med overtøj på, har du svært ved at vurdere, hvorvidt sengen passer til din anatomi. Det er vigtigt, at sengen matcher din kropsbygning, så den kan holde rygsøjlen og nakkehvervilerne så lige som muligt, når du ligger i sengen.

Hvis du ligger for blødt eler for hårdt, får du nemt et knæk i ryggen, ligesom ryggens led og nakken ikke får den støtte, der er nødvendig, imens du ligger ned. Det kan ende med at give problemer på sigt, som måske virker ganske harmløse nu og her.

Optimalt set tilbringer vi omkring 8 timer i vores seng hvert døgn. Det er lang tid, og faktisk udgør søvnen omkring en tredjedel af vores liv. Det betyder, at små unøjagtigheder i sengen, som skyldes forkert valg af madras, kan resultere i, at du over tid vil få problemer med eksempelvis ryggen eller nakken.

Sådan undersøger du, om du ligger sundt

Du har ikke selv mulighed for at tjekke, om du ligger godt på madrassen, når du er ude at teste den. Hvis du forsøger på det, kommer du til at ændre på, hvordan du ligger i sengen. Derfor kan det betale sig at have en samlever eller en anden person, der kender dig godt, med, når du skal prøve sengen, så det ikke bliver pinligt.

Først og fremmest skal du tage så meget tøj af, som du er komfortabel med. Det skal som minimum være din frakke og dit fodtøj, men det er også en god idé at tage livremmen af. Placér dig på ryggen med armene naturligt lans kroppen eller på maven.

Efterfølgende lægger du dig på siden, som du ligger, når du sover. Nu skal personen, du har med, tjekke, om din rygsøjle er lige uden knæk fra nakken til hoften. Samtidig skal han eller hun tjekke, hvorvidt nakken ligger i naturlig forlængelse af rygsøjlen uden knæk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like