Hjemmekontor: Sådan vælger du de rigtige møbler

Sådan indretter du dit hjemmekontor
Sådan indretter du dit hjemmekontor
I denne artikel får du gode råd til, hvordan du indretter et hjemmekontor eller -arbejdsplads. Få indblik i, hvilke borde og stole, der fungerer bedst, samt hvordan du bør placere belysningen, så skaber det mest optimale arbejdslys.

Hjemmekontoret eller -arbejdspladsen skal kunne opfylde flere forskellige behov. I visse tilfælde er der tale om en regulær arbejdsplads, der er i brug mange timer ad gangen, mens andre udelukkende bruger den i forbindelse med betaling af regninger og andre opgaver, som kræver koncentration.

Det er derfor vigtigt, at du starter med at overveje, hvilke krav du har til dit hjemmekontor. Her bør du tage udgangspunkt i, hvilke arbejdsopgaver hjemmekontoret skal bruges til. Hvis du skal bruge det til at kunne arbejde koncentreret, er det ofte nødvendigt, at der placeres i et isoleret rum, hvis eneste funktion er, at det skal bruges som kontor.

Sådan vælger du skrivebord til hjemmekontoret

Når du skal vælge møbler til dit hjemmekontor, skal du tage udgangspunkt i, hvordan det skal bruges. Hvis kvadratmeterne er sparsomme, kan du eventuelt vælge et væghængt skrivebord, som sparer på gulvpladsen.

Et skrivebord bør være i albuehøjde, når du sidder ved det, så du kan hvile underarmene på bordpladen. Det vil gøre det lettere for dig at slappe af i skulderen, når du sidder der i flere timer ad gangen.

Skal hjemmekontoret bruges til deltids- eller fuldtidsarbejde, eller skal du blot spendere mange timer ad gangen der, kan det være en god løsning at investere i et hæve-/sænkebord, som kan justeres i højden.

Det er ikke sundt at sidde ned i lang tid hver dag, hvorfor din krop vil have godt af, at skrivebordet kan justeres, så du kan stå op, når du befinder dig ved det. Det vil skåne din krop på sigt, så du undgår skader som følge af stillesiddende arbejde.

Sådan vælger du kontorstol til hjemmekontoret

Kontorstolen er – udover skrivebordet – blandt de absolut vigtigste møbler på hjemmekontoret. Bruger du dit hjemmekontor i mange timer hver dag, er det vigtigt, at du overvejer ergonomien, når du skal ifnde den rigtige kontorstol til dit hjemmekontor.

Det er optimalt at vælge en kontorstol, som ahr et lille ryglæn, der passer til din lænd. Stole, der har store ryglæn, kan sagtens være fine, men ofte der ikke være behov for et stort ryglæn. Herudover bør du vælge en stol med armlæn, som dine arme kan hvile på. De bør du ikke være plaeret for højt, så stolen ikke kan køres ind under bordet, så du kan sidde med rank ryg.

Gode råd til opbevaringsmøbler på hjemmekontoret

Det er vigtigt, at dit hjemmekontor ikke er rodet og flyder over med ting, som du ikke bruger i forbindelse med dine daglige opgaver. En åben opbevaringsløsning som eksempelvis en bogreol kan hurtigt skabe et rodet og uoverskueligt udtryk i rummet, osm er mere forstyrrende, end det gavner.

Vælg i stedet opbevaringsmøbler, hvor der kan skærmes af – eksempelvis et skab med låger – så du kan gemme de ting, du opbevarer, væk, når du ikke bruger dem. En hylde eller en bogreol er dog en udemærket løsning, hvis du sørger for, at de ting, som placeres på den, pynter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like