Algebehandling af tag: Hvorfor, hvornår og hvordan?

Ser dit tag en smule slidt og træt ud, kan det skyldes, at det er angrebet af mos og alger. Ofte vil det afspejle sig i gule, hvide eller sorte pletter samt plamager af alger og mos.

Alger er skadelige for taget

Det kan være skadeligt for dit tag og kræver derfor handling. Alger og mos fungerer nemlig som en svamp, der suger fugt, og det kan på sigt risikere at dit tag. Samtidig er det heller ikke et kønt syn. Det er altså på høje tid, at du får renset dit tag. Men hvornår

Hvorfor skal jeg rense mit tag for alger?

Hvis du har et gammelt tag, er der delte meninger om, hvorvidt det er en god idé at få renset taget. Dog er der ingen tvivl, hvis du har et forholdsvist nyt tag på huset; er der alger på, så er det blot at komme i gang. Fordelene er mange:

  • Tagrensning fjerner alger og kan være medvirkende til at modvirke frostsprængninger. Disse kommer, hvis algerne når at danne rødder i tagstenene.
  • Tagrensning fjerner alger og mos, der danner fugt, som kan sive ned i taget.
  • Dit tag bliver rent og pænt, når du renser det for alger, og det kan være med til at forhøje værdien af dit hus.
  • Algebehandling er faktisk ikke så dyrt, hvis man hyrer en professionel. Dog er det, hvis du har det rette udstyr, billigere at udføre det selv.

Hvornår skal jeg rense mit tag for alger?

Generelt er der ingen regler for, hvornår du skal rense dit tag for alger. Det kan gøres hele året rundt, så længe det er plusgrader og ikke regner eller sner. Dog er det bedste årstider forår, sommer og sensommer, hvor der er ikke er frostgrader.

Hvis der er meget nedbør i perioden, efter du har renset dit tag, kan du risikere at den algedræbende væske, der anvendes, skylles af, og derfor ikke vil virke optimalt.

Herudover er det en god idé at få renset taget for alger, før uheldet er ude. En god tommelfingerregel er at tjekke dit tag for alger cirka hvert tredje år. Husk, at det er bedre at få det renset én gang for meget, end at vente indtil der kommer frostsprængninger i taget på grund af alger.

Pris: Hvad koster det at rense taget for alger?

Prisen for at få renset taget for alger og mos varierer, alt efter hvor i landet, dit hus befinder sig. Typisk vil prisen for 100 m2 tag dog være omkring 5.000-6.000 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like