Guide: Sådan sparer du tid på vedligeholdelse af sommerhuset

Et sommerhus forbindes ofte med hygge og afslapning – og det er derfor de færreste, der ønsker at investere al for meget tid i vedligeholdelse. Derfor kan det være en god idé at overveje, hvordan du kan gøre sommerhuset så vedligeholdelsesfrit som muligt.

Det gør sig særligt gældende, hvis du også beskæftiger dig med sommerhusudlejning, da det er vigtigt, at sommerhuset står skarpt, når der kommer betalende gæster på besøg. Samtidig er det tidskrævende at vedligeholde sommerhuset, når du ikke bruger det.

Herunder følger en række gode råd til, hvordan du ved at vælge de rette byggematerialer kan frigøre tid på vedligeholdelse, som du i stedet kan nyde sammen med familie og venner i jeres sommerhus.

Vælg plastvinduer i stedet for træ

Der er meget arbejde i at male sommerhusets trævinduer, og det er samtidig et arbejde, som kræver koncentration. Hvis du vil undgå at skulle bruge for meget tid på at vedligeholde vinduerne, kan du i stedet vælge plastvinduer.

Med plastvinduer kan du undgå at skulle male vinduerne, og i stedet skal du udelukkende koncentrere dig om at vedligeholde vinduets hængsler og beslag. Du kan få plastvinduer i slankt design, så du ikke er nødt til at gå på kompromis med det visuelle udtryk.

Hvis du vil undgå, at de falmer, bør du vælge plastvinduer, som er modstandsdygtige over for solens UV-stråler. Ellers risikerer du, at facaden falmer, og i værste tilfælde får den en gullig farve, som ikke just er pæn at se på.

Brug fibercementbrædder til facaden

De fleste sommerhuse er bygget i træ, og det forpligter. De skal løbende males, men du skal også sørge for at tjekke det får råd, alger og skimmel. Fibercementbrædder er et godt alternativ til træfacade, da det ikke kræver nogen form for vedligeholdelse.

Facaden har desuden den fordel, at det er et miljøvenligt produkt, som imiterer træ. Du vil ikke opleve problemer med skimmel, alger og råd, og du kan male den med langtidsholdbar maling, som ikke ender med at krakelere.

Vælg den rigtige gulvtype

Der er meget tid og besvær at spare, hvis du vælger den rigtige gulvtype til dit sommerhus. Du kan slibe og behandle et trægulv, men laminat-, linoleum-, flise- og klinkegulve kræver mindre vedligeholdelse, hvorfor det er en god idé til et sommerhus.

Trægulvet har dog en række fordele, som du bør tage med i dine overvejelser. Hvis et laminatgulv bliver slidt, skal det udskiftes, mens et trægulv kan slibes. Hvis du vælger et klinke- eller flisegulv, kan du nøjes med at udskifte én klinke eller flise, hvis den går i stykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like