3 situationer hvor et bålfad medvirker til hyggelige stunder

Bålfadet kan anvendes i flere dagligdagssituationer, hvor dig og dine nærmeste kan samles om de levende flammer til en hyggelig stund.

Her kan du se foreslag på situationer, hvor bålfadet fungerer som et samlingspunkt for dig, din familie og dine nærmeste, så i kan få nogle hyggelige timer og gode minder med derfra. Derudover vil du kunne læse om de sikkerhedsanbefalinger, der er omkring åben ild og brugen af bålfade. Her kan du se et udvalg af bålfade.

Gør dine aftener tidsløse

Der behøves ikke være en særlig grund eller begivenhed for at tænde op i bålfadet. Det at nyde en aften udendørs, uden at ville afbrydes af mørket og en koldere temperatur, er grund nok. Der er ingen tidsbegrænsning på hvor længe et bålfadet kan være tændt, ilden vil være der så længe, at du lægger brænde i fadet. De flotte flammer giver både lys og varme, og din tid i haven eller på terrassen varede så længe du ønsker det.

Sid om bålfadet og lav lækkert mad

Mange har tidligere oplevet det at samles om et bål, sno snobrødsdejen om pinden og riste det i bålets varme. Dette og meget mere er muligt med et bålfad, da man til bålfadet kan få tilbehør specielt lavet til udendørs madlavning. Mad og det at nyde et måltid med dem du holder af er et godt samlingspunkt i sig selv, så hvad kan være bedre at kombinere det med den hyggelige atmostfære et bålfad bringer med sig? Det eneste det kræver er, at du lægger grillpladen eller grillristen på bålfadet og start tilbedredningen af måltidet. Når madlavningen er færdig, kan du med fordel holde gang i bålfadet og bibeholde den gode temperatur, og dermed muligheden for at forlænge aftenen udenfor.

Gør højtiderne til noget særligt i haven

Højtider og mærkedage er noget, der fejres af mange, og oftes samles familier og venner for at fejre dem. Et eksempel er Sanktahansaften, den 23. juni, hvor der normalt tændes store bål, heksen sendes afsted og mange mennesker samles. Det kan være du er i en situation hvor dagen ikke kan fejres, der er ikke et bål i nærheden eller at det ikke er tlladt at samles i større forsamlinger, men du vil stadigvæk afholde Sankthans. I dette tilfælde kan du tænde op i bålfadet og samles med dine nærmeste omkring det, og på den måde få oplevelsen af det flotte bål med de mennesker du holder af.

Vær opmærksom på sikkerheden omkring brugen af bålfade

Selvom du bruger et bålfad, er der stadigvæk tale om åben ild, og derfor er der nogle sikkerhedsforanstaltninger man skal tage.

Først og fremmest er det vigtigt at du tjekker op om din kommunes regler for åben ild, da reglerne varierer fra kommune til kommune. Der er også periode hvor der kan komme forbud mod åben ild, det kan eksempelvis være ved en længervarende tør periode. Nogle kommuner har delvis eller helt afbrændingsforbud, disse har beredskabsstyrelsen en oversigt over.

Derudover skal du også tænke på placeringen af dit bålfad. Bålfadet skal helst stå stabilt, selvom bålfadet er af god kvalitet og der skal meget til før det vælter, er der ingen grund risikere det. Skulle uheldet ske, anbefales det, at du altid har en spand med vand i nærheden af bålfadet, så ilden hurtigt kan slukkes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like