Boligadvokat: 4 gode grunde til at involvere en boligadvokat i dit boligkøb

Der er god grund til have en boligadvokat med på sidelinjen, når du skal investere i fast ejendom. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en boligadvokat kan hjælpe dig i forbindelse med dit boligkøb, får du herunder 4 gode grunde til, hvorfor du bør alliere dig med en.

Når du køber bolig, er der mange forskellige faktorer, som har indflydelse på, hvorvidt du ender med at gøre en god eller dårlig handel. Der er mange juridiske forhold, du skal have styr på, og medmindre du har en juridisk baggrund, kan det være vanskeligt at navigere udenom de mange faldgruber, du uden tvivl vil støde ind i.

Hvis du vil være på den sikre side, er det en god idé at alliere dig med en boligadvokat, som kan hjælpe dig sikkert igennem dit boligkøb. Er du i tvivl om, hvorvidt det er en god idé, får du herunder 4 grunde til, at du altid bør have en boligadvokat med på sidelinjen, når du køber bolig.

#1: Boligadvokaten er modvægt til ejendomsmægleren

Det væsentligste argument for, at du bør involvere en boligadvokat i dit boligkøb, er, at ejendomsmægleren er sælgers mand. Ejendomsmæglerens opgave er således at sikre sælger så gode betingelser i handlen som overhovedet muligt.

Med en boligadvokat på din side har du en fagperson, som kan trække i den anden retning end ejendomsmægleren ved at sikre dig så gode betingelser i handlen som muligt. Du får hjælp til at gennemgå købsaftalen, så du er sikker på, hvad du skriver under på.

#2: Prisen for en boligadvokat er en brøkdel af den samlede købesum

En boligadvokat koster ikke meget, hvis man sammenligner med den pris, du skal give for selve ejendommen. Hvis det viser sig, at der er fejl og mangler, der kan forringe boligens værdi, vil boligadvokatens salær i mange tilfælde være tjent ind.

Du bør derfor ikke undgå at benytte dig af en boligadvokat, fordi det er en udgift – du risikerer at miste flere penge, hvis du undlader at bruge en, og det viser sig, at du indgår en handel, som ikke er, hvad den gav sig ud for at være. Du kan finde en boligadvokat hos Boligadvokatoversigt.

#3: Du kan skrive under, før du kontakter en boligadvokat

Du bør altid sørge for at få indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen. Det er en god idé, hvis du skriver under på købsaftalen, før du har kontaktet en boligadvokat. Med advokatforbeholdet er din underskrift betinget af, at en boligadvokat kan godkende indholdet af købsaftalen.

Hvis ikke boligadvokaten accepterer aftalen, kan du frit udtræde af handlen, medmindre sælger vælger at imødekomme de forbehold, boligadvokaten gør opmærksom på. Skriver du under på en købsaftale uden et advokatforbehold, skal du betale sælger en godtgørelse på 1% af købesummen.

#4: Du kan få hjælp til at forhandle om pris og vilkår

Det er en god idé at få en boligadvokat til at forhandle om pris og vilkår på dine vegne. En boligadvokat kender boligmarkedet indgående og ved derfor, hvordan man bedst muligt forhandler sig til et afslag i prisen eller til bedre vilkår.

Samtidig har en boligadvokat ikke følelser i klemme, hvilket gør vedkommende bedre rustet til at forhandle på dine vegne. Du risikerer at acceptere en aftale på ringe vilkår, hvis du har forelsket dig i boligen, da der er tale om dit fremtidige hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Læs mere

Guide: Sådan vælger du det rigtige malerfirma

Når du skal have malet, kan du enten vælge at gøre det selv eller at hyre en professionel maler. Der er mange gode grunde til at hyre en professionel, hvis du vil sikre, at resultatet bliver så godt som muligt og rent faktisk kommer til at indfri dine forventninger. Men hvordan vælger man egentlig det helt rigtige malerfirma? Det får du en række gode råd til her
Læs mere